dimecres, 1 de juny de 2011

L'organització Mundial de la Salut (OMS) i el risc d'ús del telèfon Mòbil

L'OMS, organització refractària fins ara al reconeixement dels riscos per a la salut lligats a la telefonia mòbil, ha reconegut en un informe emés per l'Agència Internacional d'Investigació del Càncer (IARC)  -organisme especialitzat integrat en l'OMS- la vinculació entre l'ús de telèfons mòbilsc i un "possible" risc de càncer cerebral en les persones.

Podeu veure la nota emesa per l'IARC (en anglés) clicant ací. En la nota, l'IARC admet que els camps electromagnètics generats per les radiofreqüències dels telèfons mòbils es consideren "possiblement carcinogènics per als humans" i, en conseqüència, els classifica en la categoría "2B". Eixa classificació comporta l’existència d’una relació causal creïble entre l’exposició a l’element en qüestió i l’aparició de càncer, sense que s'hi puga excloure la influència d'altres factors.

Donats els possibles efectes sobre la salut pública –diu l’informe- és important realitzar estudis a llarg termini i, mentre no es dispose dels resultats, prendre mesures a nivell pràctic com són utilitzar els “mans lliures” o enviar missatges de text.